Sipoo, Porvoo, Loviisa ja Lapinjärvi muodostavat HelsinkiEast -alueen, jolta löytyy paljon koettavaa ja nähtävää. Upea luonto, saaristo ja historialliset kaupungit hurmaavat ja tuottavat iloa kaikille aisteille.

Itäinen Uusimaa on vain kivenheiton päässä Helsingistä ja matka taittuu nopeasti autolla, bussilla tai kesäisin vuoroveneen kyydissä. Tiesitkö, että HelsinkiEast -alueella on yli 30 venesatamaa? Käännä veneen keula siis kohti HelsinkiEastin satamia!

Hyvällä ruualla on itäisellä Uudellamaalla pitkät perinteet ja ravintoloita löytyy ympäri alueen. Erityisesti Porvoo on noussut yhdeksi Suomen parhaista ruokakaupungeista ja monien ravintoloiden valikoimista löytyy yhä enemmän lähellä tuotettuja raaka-aineita. Pelkästään Porvoon vanhasta kaupungista löytyy 16 ravintolaa ja kahvilaa kun vuonna 1957 niitä ei vielä ollut alueella yhtäkään! Tämän päivän ravintoloiden valikoimat ovat laajat ja uusimmat trendit sekä raikkaat maut löytyvät lautasilta. Huikeita makuelämyksiä löytyy koko HelsinkiEast -alueelta, makukierroksen kohteet löydät kohdasta Syö ja juo!

Kulttuuri- ja designtarjonta on alueella runsasta. Valittavanasi on useita upeita historiallisia kohteita, kuten vanhat kartanot. Itäisellä Uudellamaalla sijaitsee nimittäin eniten kartanoita koko Suomessa! Design-esineitä tehdään useassa eri kohteessa itäisellä Uudellamaalla ja tekijöiden tarinat tekevät tuotteista ikimuistoisia ja sykähdyttäviä. Museot ja taidenäyttelyt ovat oivia kohteita kulttuurimatkalle. Alueen pitkä historia ja vilkas kulttuurielämä näkyvät rikkaana tarjontana, josta löytyy aina uutta koettavaa.

HelsinkiEast – paikka, jossa historia ja nykypäivä kulkevat käsikynkkää!

Mukana Helsinki Eastissa:

Ani’s Café

Bistro Gustaf

Bistro Sinne

Bongan Linna

Bosgård

Boutique Hotel Onni

Box Bed & Breakfast

El Patio

Fryysarinranta

Gumbostrand Konst & Form

Haikon Kartano

Havsö

Hotelli Seurahovi

Juhlamenot

Kalastus Augur

Kannonnokka

Konditoria-Café Vaherkylä

Kulturhuset Grand

Lomatähdet

Luovia Porvoo

M/y Mirelle Robin Behm

Malmgårdin linna

Meat District

Oy Kaj Forsblom Ab

Pariisin Ville

Porvoo Line

Porvoo Tours

Porvoon Huvilat

Poukama

Ravintola Rafael’s  Steakhouse

Ravintola Tila

Rederi Ab J.L.Runeberg

RTG Sales

Ruokapaikka Hanna Maria

Rönnäs Seaside Resort

Salt.

Sannäsin kartano

Seasong Travels Oy Ab

Sibbe

Sicapelle

Silfvastas Holiday Homes

Sipoonkorven luontoyrittäjät

Smaku Events Oy

Söderkullan kartano

Taidetehdas

Talma Ski

Zum Beispiel