Sipoo, Porvoo, Loviisa ja Lapinjärvi muodostavat HelsinkiEast -alueen, jolta löytyy paljon koettavaa ja nähtävää. Upea luonto, saaristo ja historialliset kaupungit hurmaavat ja tuottavat iloa kaikille aisteille.

Itäinen Uusimaa on vain kivenheiton päässä Helsingistä ja matka taittuu nopeasti autolla, bussilla tai kesäisin vuoroveneen kyydissä. Tiesitkö, että HelsinkiEast -alueella on yli 30 venesatamaa? Käännä veneen keula siis kohti HelsinkiEastin satamia!

Hyvällä ruualla on itäisellä Uudellamaalla pitkät perinteet ja ravintoloita löytyy ympäri alueen. Erityisesti Porvoo on noussut yhdeksi Suomen parhaista ruokakaupungeista ja monien ravintoloiden valikoimista löytyy yhä enemmän lähellä tuotettuja raaka-aineita. Pelkästään Porvoon vanhasta kaupungista löytyy 16 ravintolaa ja kahvilaa kun vuonna 1957 niitä ei vielä ollut alueella yhtäkään! Tämän päivän ravintoloiden valikoimat ovat laajat ja uusimmat trendit sekä raikkaat maut löytyvät lautasilta. Huikeita makuelämyksiä löytyy koko HelsinkiEast -alueelta, makukierroksen kohteet löydät kohdasta Syö ja juo!

Kulttuuri- ja designtarjonta on alueella runsasta. Valittavanasi on useita upeita historiallisia kohteita, kuten vanhat kartanot. Itäisellä Uudellamaalla sijaitsee nimittäin eniten kartanoita koko Suomessa! Design-esineitä tehdään useassa eri kohteessa itäisellä Uudellamaalla ja tekijöiden tarinat tekevät tuotteista ikimuistoisia ja sykähdyttäviä. Museot ja taidenäyttelyt ovat oivia kohteita kulttuurimatkalle. Alueen pitkä historia ja vilkas kulttuurielämä näkyvät rikkaana tarjontana, josta löytyy aina uutta koettavaa.

HelsinkiEast – paikka, jossa historia ja nykypäivä kulkevat käsikynkkää!