On helteinen heinäkuun alkuilta saapuessani Sipoonjoen rannalle idylliseen Villa Sibbeen. Vanhat tammet Sibben pihalla toivottavat tervetulleeksi ja imaisevat minut hetkeksi varjoonsa nauttimaan paahteisen päivän jälkeisestä vienosta tuulen vireestä. Hetkisen pihapiiriä ihasteltuani sujahdan sisälle viihtyisään majataloon – jossa saan ihastuksekseni huomata huoneiden olevat täysin hotellitasoisia! Ymmärrän heti, miksi paikka on juuri valittu yhdeksi Suomen ihanimmista matkakohteista Uudellamaalla (www.kivaatekemista.fi / 10.7.2018).


Vanha keinutuoli eteisen nurkassa tuo heti kotoisan olon ja mummolan mieleen. Aulassa silmiini pistää ensimmäisenä Nobel-Sali, johon en vain malta olla kurkkaamatta sisään! Tässä salissa 1900-luvun tunnetuin suomalainen kemisti A. I. Virtanen nautti Nobel-illallistaan 1945. Jo vuonna 1933 ostamansa maatila oli Artturi Ilmarille tärkeä paikka, jossa nobelisti vietti perheineen kaiken vapaa-aikansa sekä kehitti voin säilönnän sekä maidon tuotannon kannalta mullistavat keksintönsä AIV-voisuolan sekä AIV-rehun. Nykyinen Villa Sibbe, jonka aulassa parhaillaan seison Nobel-salin syvän värikästä sisustusta ihaillen, oli silloisen maatilan päärakennus.

Villa Sibben sisustus on sekä väritykseltään että tunnelmaltaan rauhallinen ja seesteinen. Tuoreet valkoiset neilikat ihastuttavat siellä täällä lahjakkuuden symbolina maatilan historiaa vaalien. Lahjakkuuden lisäksi valkoiset neilikat symboloivat viattomuutta, sopii hyvin tähän kesäiseen iltaan. Huoneet sijaitsevat majatalon yläkerrassa, josta on kauniit näkyvät vehreään puutarhaan sekä Sipoonjoelle. Omassa huoneessani kiinnitän aivan ensimmäisenä huomioni hopean värisiin sulkakuvioisiin tapetteihin. Olen aivan hupsuna sulkiin, joten hymy leviää huulilleni jo huoneeseen astuessani. Neilikat tervehtivät myös huoneessani henkilökohtaisen kirjeen kera. Käsin kirjoitetussa kirjeessä Lotta toivottaa minut tervetulleeksi aamiaisohjeiden kera.

Sibben kahden hengen huoneet ovat valmistuneet vuonna 2016 ja moderni, rauhallinen ja loppuun asti mietitty sisustus näkyy jokaisessa uniikissa huoneessa. Koko majatalossa vallitsee muutenkin todella miellyttävä henki ja hyvä energia. Yläkerran päätyhuone Labra on majoittujien jääkaappeineen, astioineen ja muine keittiövälineineen. Tila toimii varmasti loistavasti myös kokouskäytössä! Illalla käyn kävelyllä venesatamassa ja siellä onkin käynnissä enemmän aktiviteetteja kuin ikkunasta näkyi. Ohjattu jumppatuokio on meneillään rannassa, uimajärvessä polskitaan ja rannalla otetaan aurinkoa. Nautin teekupposen venerannan Café Sibbessä ja kuuntelen sivukorvalla veneilijöiden leppoisaa jutustelua.

Pitkät unet laadukkaassa sängyssä ja runsas, monipuolinen ja maittava aamupala aulan terassilla kruunaavat majoituskokemukseni ja minusta tulee kertaheitolla Villa Sibben fani – tänne palaan takuulla uudelleen! Yksin, yhdessä tai vaikkapa kokouksen tai juhlien muodossa.

Villa Sibben majoituksen kävi testaamassa 23.7.2018 Helsinki Eastin koordinaattori Laura Pulkkinen
0405777883 / info@helsinkieast.fi