Sibbo, Borgå, Lovisa och Lappträsk formar HelsinkiEast-området, där det finns mycket att se och uppleva. Den fantastiska naturen, skärgården och de historiska städerna charmar besökarna och erbjuder njutning för alla sinnen.

Östra Nyland ligger endast ett stenkast från Helsingfors och resan går snabbt med bil, buss eller med turbåten på sommaren. Visste du, att det på HelsinkiEast-området finns över 30 båthamnar. Styr fören mot båthamnarna i HelsinkiEast!

Den goda maten har långa traditioner i östra Nyland och man hittar restauranger i hela området. Speciellt Borgå har blivit en av Finlands bästa matstäder och i restaurangernas utbud finns mer och mer närproducerade råvaror. Dagens restauranger har ett brett utbud och alla nya trender och fräscha smaker finns att få. Fantastiska smakupplevelser finns på hela HelsinkiEast-området, restauranger och caféer hittar du under rubriken Ät & Drick!

Kultur- och designutbudet på området är rikligt. Det finns många historiska sevärdheter att välja mellan, bland annat gamla herrgårdar. I östra Nyland finns det faktiskt fler herrgårdar än någon annanstans i Finland! Det tillverkas design-föremål på många olika ställen i östra Nyland och hantverkarnas berättelser gör produkterna oförglömliga och fascinerande. Muséerna och konstutställningarna är perfekta besöksmål på en kulturresa. Områdets långa historia och det livliga kulturlivet bidrar till ett rikt kulturutbud och evenemang av olika slag. Det finns alltid något nytt att uppleva.

HelsinkiEast – platsen där historia och nutid går hand i hand!