Sibbo, Borgå, Lovisa och Lappträsk formar HelsinkiEast-området, där det finns mycket att se och uppleva. Den fantastiska naturen, skärgården och de historiska städerna charmar besökarna och erbjuder njutning för alla sinnen.

Östra Nyland ligger endast ett stenkast från Helsingfors och resan går snabbt med bil, buss eller med turbåten på sommaren. Visste du, att det på HelsinkiEast-området finns över 30 båthamnar. Styr fören mot båthamnarna i HelsinkiEast!

Den goda maten har långa traditioner i östra Nyland och man hittar restauranger i hela området. Speciellt Borgå har blivit en av Finlands bästa matstäder och i restaurangernas utbud finns mer och mer närproducerade råvaror. Enbart i Gamla stan i Borgå finns 16 restauranger och caféer, då det år 1957 inte fanns en enda! Dagens restauranger har ett brett utbud och alla nya trender och fräscha smaker finns att få. Fantastiska smakupplevelser finns på hela HelsinkiEast-området, restauranger och caféer hittar du under rubriken Ät & Drick!

Kultur- och designutbudet på området är rikligt. Det finns många historiska sevärdheter att välja mellan, bland annat gamla herrgårdar. I östra Nyland finns det faktiskt fler herrgårdar än någon annanstans i Finland! Det tillverkas design-föremål på många olika ställen i östra Nyland och hantverkarnas berättelser gör produkterna oförglömliga och fascinerande. Muséerna och konstutställningarna är perfekta besöksmål på en kulturresa. Områdets långa historia och det livliga kulturlivet bidrar till ett rikt kulturutbud och evenemang av olika slag. Det finns alltid något nytt att uppleva.

HelsinkiEast – platsen där historia och nutid går hand i hand!

Med i Helsinki East: 

Ani’s Café

Bistro Gustaf

Bistro Sinne

Bongan Linna

Bosgård

Boutique Hotel Onni

Box Bed & Breakfast

Brasserie L’amour

B-Side Burgers

Café Postres

El Patio

Fazer food service / Vitriini

Fryysarinranta

Gumbostrand Konst & Form

Haikon Kartano

Hotelli Seurahovi

Juhlamenot

Kalastusmatkat Bo &Tua Uddström

Kannonnokka

Konditoria-Café Vaherkylä

Kulturhuset Grand

Luovia Porvoo

M/y Mirelle Robin Behm

Malmgårdin linna

Meat District

Oy Kaj Forsblom Ab

Pariisin Ville

Porvoo Line

Porvoo Tours

Porvoon Huvilat

Porvoon Paahtimo

Poukama

Ravintola Rafael’s  Steakhouse

Ravintola Wanha Laamanni

Rederi Ab J.L.Runeberg

RTG Sales

Ruokapaikka Hanna Maria

Rutumin  kartano

Rönnäs Seaside Resort

Saaristolinja

Sannäsin kartano

Seasong

Sibbe

Sicapelle

Silfvastas Holiday Homes

Sipoonkorven luontoyrittäjät

Stor Kroksnäs Konferensgård

Söderkullan kartano

Taidetehdas

Talla

Talma  Ski

Ulrikakoti / Rantakartano

Zum Beispiel